13.2 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургаски депутати питат за загражденията пред НС

„Обстановката около Народното събрание не е нормална от гледна точка на загражденията извън параметъра, фиксиран от закона. От месеци наблюдаваме струпване на униформени бронирани коли. За Вас /вътрешния министър/ и премиера Пламен Орешарски тази ситуация може и да нормална – той свикна да влиза и излиза през задните входове. Идва Коледа, може да минава и през комините”.

По този начин народният представител от ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев коментира ситуацията, свързана със загражденията пред НС. Темата бе поставена като въпрос от него и останалите депутати от бургаската група към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев. По време на парламентарния контрол те поискаха да разберат кога металните заграждения ще бъдат премахнати.

„Загражденията са символ – някой не е доволен от нещо, прекалено много дълго време стоят там. Това правителството направи гафове един след друг, както се казва – искат ви книжката в момента. Трябва да се явите на поправителен”, заяви народният представител Семир Абу Мелих.

Министър Йовчев обаче не се ангажира със срок кога ще изчезнат загражданията. По думите му, от 14 юни насам в столицата се провеждат незаконни протестни мероприятия, протестиращите нападали НС и нанасяли щети. От отговора му стана ясно, че заграждения ще има, докато има и протести.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук