13.2 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Бургаски деца в неравностойно положение ще участват в кампа на „Реал Мадрид“

По предложение на кмета Димитър Николов бургаски деца в неравностойно положение ще участват безплатно в първия за Източна Европа и Балканите камп на  колоса „Реал Мадрид“, чийто домакин ще бъде морският град през лятото.

Над 200 момчета и момичета на възраст от 7 до 17 години ще могат да се запишат във футболния лагер.

„Те ще имат невероятната възможност да се докоснат до всички спортно-възпитателни аспекти от програмата и  методите на обучение, характерни за  Реал Мадрид, което ще  ги накара да се чувстват част от най-престижния футболен клуб в света“, обясни Александър Дюлгеров, треньор в школите на Реал Мадрид и представител на Камп “Реал Мадрид“ за България.

Традиционно “Fundación Real Madrid” организира международни лагери  за  надарени в  областта на спорта  деца, на които се предоставя  уникалната  възможност  да  тренират  под ръководството на професионални треньори от школите на клуба.

„Надяваме се бургаски футболен талант да бъде избран за Академията на Реал Мадрид“, заяви по време на срещата кметът Николов.

Записването на желаещите да участват ще започне от 25 април 2013 г. Очакват се деца от България, Русия, Турция, Украйна, Полша и други източноевропейски държави.

„Избрахме Бургас за провеждане на Кампуса на Кралския клуб  в България и Източна Европа, защото възможностите, които предлагат спортните съоръжения в града и близостта на морето са чудесна комбинация“, заяви Хоакин Сагес Блеса, представител на „Глобъл Евентс“, оторизирана от “Fundación Real Madrid“ за  организиране  и администриране на  летните  лагери по футбол, баскетбол и тенис под името „Fundación Real Madrid Campus Experiencia“ .

Периодът, през който ще се проведе лагерът, започва от месец юли до края на месец август, в няколко цикъла. Участниците ще имат ежедневни занимания по футбол (теория и практика), сутрин и след обяд.

При завършване на всеки цикъл, участниците получават официален документ- сертификат за завършен курс на обучение, както и пълна футболна екипировка, включваща:  Фланелка, гащета и чорапи с логото на Реал Мадрид, фотоалбум със снимки в различен размер, сак и шапка с логото на Реал Мадрид.

Наградите за най-добрия играч на кампа са: осигуряване на участие в проби за детско-юношеска школа в Мадрид /до 12г./; самолетен билет до Мадрид; билети за мач на Реал Мадрид на Сантяго Бернабеу, заедно с придружителя; тур на Сантяго Бернабеу, включващ посещение на Музея с трофеи на отбора, вход в съблекалните и треньорските ложи.

В качеството  си  на  оторизиран представител на “Fundación Real Madrid” и „Global Events id Corporation S., треньорът Александър Дюлгеров е и оторизиран скаут, който ще наблюдава всички учстници.

Кметът Николов предложи гостуващите треньори на Реал Мадрид да обменят опит с колегите си от “Черноморец” и “Нефтохимик”.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук