23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бургаски кукли на национален конкурс в Сливен

Ресурсен център- Бургас ще участва на Петия национален конкурс за изработване на театрални кукли, в рамките на Националния фестивал на детската книга- Сливен 2016 год. Специалните педагози,заедно със своите възпитаници, измайсториха кукли от любими детски приказки.

Малчугани със специални образователни потребности се потопиха в приказната атмосфера на „Червената шапчица“, „Снежанка и седемте джуджета“, „Хензел и Гретел“ и други.

„Пожелавам на всички участници в конкурса успех! Вярвам, че децата ни ще отвърнат подобаващо на предизвикателството и ще представят себе си, преподавателите си и Ресурсен център- Бургас на високо ниво“, каза Директорът на РЦ-Бургас г-жа Антоанета Стоянова- „В името на специалните деца сме изправени пред предизвикателството да създадем съвсем скоро стая за сензорна терапия. В момента дори подготвяме специалисти.

Бургазлийче със специални образователни потребности от  бургаското училище  СОУ „Епископ Константин Преславски“ ще се включи в литературния конкурс “Тайната на един продавач на мечти“, който върви паралелно с Националния конкурс на детската книга в Сливен. В конкурса ще участват деца и юноши на възраст от 7 до 18 години, разделени в три възрастови групи: 7 – 10 години, 11 – 14 години, 15 – 18 години. Всеки участник има право да представи до 2 литературни творби /разказ, приказка, стихотворение/ специално създадени за конкурса.

Конкурсът ще се проведе от 9 до 11 май 2016г. в Сливен .  Фестивалът се организира от Регионална библиотека „Сава Доброплодни” в партньорство с  Министерството на културата, Община Сливен, Областна администрация – Сливен, Асоциация „Българска книга”. Целта на мероприятието е  за провокиране на творческите заложби на децата и тийнейджърите от цялата страна и от българските общности в чужбина. Резултатите от конкурсите ще бъдат обявени в дните на фестивала.

Куклите  ще бъдат включени в експозицията на Музея на театралната кукла на любимите литературни герои в РБ „Сава Доброплодни” – Сливен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук