15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургаски майки подкрепиха с мирно шествие пребитото от акушерка бебе Никол

Десетки майки от Бургас се присъединиха с мирно шествие към протестите в цялата страна с искане за доживотен затвор за акушерката Емилия Ковачева, пребила новороденото бебе Никол, съобщи радио Фокус в Бургас. Майки се събраха в 11 и в 13 часа пред Съдебната палата в Бургас под мотото „Защити Никол – тя е бебе“. 9c801274d0422455404c77f785fd402eТе са се организирали в социалните мрежи.
„Събираме се от съпричастност. На всички ни е тъжно затова, което се случи с детето и никой не иска да му се случва такова нещо“, смята Алина Енева една от майките, които излязоха със своето дете на мирното шествие днес. Според нея е крайно недопустимо майка да се държи така с дете, независимо дали е нено или на някой друг. На площада днес имаше и няколко бащи дошли заедно със своите деца. „Този случай го разгледжам като напълно криминален случай“, каза Мирослав Ангелов. Според него освен че акушерката трябва да понесе наказателна отговорност за деянието, което е извършила, и ръководството на болницата трябва да поеме отговорност. Причината е, че е създало организация и ред, при което се е наложило да се комбинират смени, удължаване на работно време. Според Ангелов това е основната причина Ковачева да извърши подобно деяние.
Протестиращите издигнаха плакати с надписи „Защити Никол. Тя е бебе!”, „Максимална присъда за лекарите убийци”, „Да спрем насилието над децата” и други.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук