12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бургаски майки: Позор! Нямате ли срам?

Родители на деца с увреждания в Бургас поискаха промяна в регламента на програмата „Личен асистент”. Десетки бургазлии се събраха на символичен протест пред сградата на общината, за да изразят недоволството си от намалените часове грижа, които според тях са крайно недостатъчни.

Новият етап на програмата започна в началото на тази година. Според последните промени, на всеки човек в нужда се полагат едва два часа работа с асистент.

„Позор! Нямате ли срам!“, скандираха гневните родители. Те настояват за увеличаване на часовете до 6, повече рехабилитационни и дневни центрове, както и повече грижа и внимание от страна на институциите.

„Призивът на майките е справедлив. Не знам как тази несправедливост е била допусната в Министерството на труда и социалната политика. Още в началото на проекта те са дали на всички градове независимо от броя на жителите почти еднаква сума, което на практика облагодетелства малките общини, а големите като Бургас остават в необрано лозе. Според предния проект, майките имаха по 7 часа всеки ден. Сега, поради увеличаване на броя и нуждите им, полагат им се само по 2 часа, което е абсолютно недостатъчно“, каза от своя страна заместник-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис /на снимката/.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук