12.1 C
Бургас
събота, май 4, 2024

Бургаски медии плашат с психар в „Меден рудник“. От полицията: Няма такова нещо.

Във връзка с публикацията „Психари с брадви и саби стряскат бургазлии”, популяризирана в бургаски медии, визираща „агресивното” поведение на живеещия в к-с „Меден Рудник” Георги Зайчев, създадена въз основа на информация от социалните мрежи, ОД на МВР информира, че лицето е с психични отклонения, чийто връх е бил преди цели 14 години.

От 2003 година Зайчев се оттегля в близко до Бургас село, където заедно с родителите си обитава наследствена къща. В областния град бургазлията се прибира епизодично и за кратко.

Проверката на ОДМВР – Бургас констатира, че Георги Зайчев преди години нееднократно е отвеждан със специализиран превоз до бургаската психиатрия, където е лекуван, като последната жалба срещу него е отпреди три години за замерване на преминаващи в близост до блок 444 граждани с домати, картофи и буркани. В последната година и половина в Четвърто Районно управление „Полиция” – Бургас, обслужващо к-с „Меден Рудник” не са получавани сигнали за агресивно поведение от страна на Георги Зайчев, още по-малко за заплахи спрямо учениците на СОУ „Константин Петканов“.

Не отговарят на истината и тиражираните данни, свързани с убийството с брадва на собствената му баба, за което е лежал в психиатричната клиника в Раднево. Призоваваме представителите на медиите към обективно и точно отразяване на информации, свързани със спокойствието и сигурността на гражданите, както и отчитане на степента на тревожност, която могат да предизвикат у потребителите след популяризиране на преувеличени слухове и опасения на анонимни източници от социалните мрежи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук