16.5 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Бургаски младежи мислят в зелено

 20 младежи от 4 бургаски училища взеха участие в международна среща, посветена на борбата с климатичните проблеми. Домакин беше гр. Десио, Италия. Форумът се проведе в рамките на проект „Think Green, Think Young“, финансиран по програма „Младежта в действие“.В продължение на седмица 60 младежи на възраст от 15 до 25 год. от България, Италия и Чехия, разделени в 3 тематични групи (Мобилност, Енергия и Отпадъци) обменяха идеи и даваха своите предложения за това какво всеки един от нас може да направи, за да се справим с екологичните проблеми.

Разработени бяха планове за действие, като част от мерките, включени в тях, ще бъдат реализирани на местно ниво в близките месеци.

Младежите участваха в специално разработена ролева игра, симулация на Световната конференция за борба с климатичните изменения на ООН, провеждаща се всяка година в различни точки на света. По този начин те се поставиха на мястото на различни институции и организации, запознавайки се с процесите на планиране, водене на преговори, представяне пред публика и защитаване на позиции.

Бургазлии бяха изключително активни по време на всички семинари и работни групи, в които участваха. Те впечатлиха организаторите с изключително добро познаване на екологичните проблеми и намирането на механизми за решаването им. p1030871.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук