18.2 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Бургаски народни представители с поредна декларация за пътя Бургас – Слънчев бряг

Местни депутати от групата на ПП ГЕРБ настояват правителството и в частност министърът на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева да преразгледат решението си за блокиране работата по четирилентовия път „Бургас – Слънчев бряг” и Северния обход на Бургас.

Според тях, изказването на министъра в Бургас, че тези проекти ще започнат да се реализират евентуално през 2016 г. категорично показва, че не са приоритет за държавата и вероятно няма да се случат изобщо, докато това правителство управлява субективно страната ни. Това се случва, въпреки че този път беше едно от най-лансираните предизборни обещания на БСП.

Припомняме, че Бургаска област внася 2,2 милиарда лева в републиканския бюджет и заслужава да получи финансиране не само за рехабилитация на третокласни и второкласни пътни отсечки.

„Обръщаме внимание и на още един факт. На територията на бургаски регион летуват най-много туристи. Всяка година на летище „Сарафово” преминават над 2 млн. пътници, като от този сезон започва работа втори терминал, с което туристите ще могат да се увеличат до 2 700 000“, се казва още в позицията на народните представители.

Те одобряват решението на правителството да рехабилитира пътната отсечка от с. Миролюбово към Каблешково, но изявленията на министър Терзиева и народните представители от БСП-Бургас, че това ще облекчи трафика към курортите за тях звучи абсурдно.

„Настоящото правителство има шанса да довърши този път от национално значение, за който не трябва да се намират оправдания. Категорично против сме и замръзяването на Северния обход на Бургас. Той би трябвало да свързва двата първокласни пътя 1-6 и 1-9. Целта му е да обира трафика, идващ от север и от летище „Сарафово” към АМ „Тракия”. В момента целия този поток преминава през Бургас, натоварва и амортизира градската улична мрежа“, смятат още депутатите.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук