14.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургаски полицаи учат жени на самозащита

Първо по рода си практическо занимание на тема „Самозащита за жени в риск”, организирано от Централен полицейски карате и джу джи-цу клуб и Областна дирекция на МВР – Бургас ще се проведе утре – 18.04.т.г. / събота/. Занятието ще е в две части, като първата ще стартира от 12.00 ч. до 14.00 ч. в Спортната зала на Дом на НХК, а втората – от 16.00 ч. до 18.00 ч. в Спортния център на Математическата гимназия.

f1120ecd584f693794c7cada3319e2e5В безвъзмездната инициатива главни инструктори ще са : Венилин Русинов и Радостина Николова – действащи полицейски служители, многократни носители на престижни отличия от държавни и международни състезания. В занятието ще се включи и техния екип, включващ : Павел Димитров, Милен Джиналийски и Яни Русинов.

Планирано е да се представят лесни и ефективни техники за самоотбрана, които жените биха могли да приложат на практика в случай на рискова ситуация. Провеждането на практическото занимание е следствие от множество случаи на нападения с цел грабеж или сексуални посегателства, осъществени през последните месеци на територията на Бургас – град, чиито жертви в тъмната част на денонощието обикновено са самотно придвижващи се жени.

Патрон на мероприятието ще бъде : Директорът на ОДМВР – Бургас – старши комисар Калоян Калоянов, който ще открие втората част на занятието – в 16.00 ч. в Спортния център на Математическата гимназия. Ръководителят на полицейската дирекция приветства начинанието, в което освен практика ще се включи и теория по темата „Неизбежна отбрана – случаи и необходимост”.

На участниците в практическо занимание „Самозащита за жени в риск” ще се издаде сертификат, като организаторите от Централен полицейски карате и джу джи-цу клуб и Областна дирекция на МВР – Бургас канят всички желаещи дами в спортни екипи и с добро настроение за участие в тренинга.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук