13.8 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Бургаски сводници задържани в еротичен клуб „ТАБУ“ в морския град

Организирана престъпна група, ръководена от 35 годишния Георги Георгиев от Бургас, занимаваща се със склоняване към проституция, сводничество и трафик на хора, както и системно предоставяне на помещения за развратни действия, бе неутрализирана в резултат на работата на служители от сектор «Криминална полиция» при МВР – Бургас със съдействието на Специализираните полицейски сили и Базовата научно-техническа лаборатория към ОДМВР – Бургас.

снимка: архив

Задържани за срок от 72 часа са общо четирима мъже, като освен ръководителя им – Г.Г., в групата са участвали и : С.П., 37 годишен, Б.Ж., 27 годишен и П.Д., 40 годишен, всички от Бургас. Лицата, под прикритието на частна фирма, стопанисваща еротичен клуб “ТАБУ”, разположен на бургаския булевард «Христо Ботев», са осъществявали престъпната си дейност, като склонили близо 10 момичета от цялата страна към предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

 

Задържаните са привлечени в качеството им на обвиняеми, за това че от месец май 2011 г. до 15.09.т.г. са участвали в организирана престъпна група с користна цел за склоняване към проституция и свождане към блудствени действия и съвкупление, както и вътрешен трафик. Установено е, че лицата системно са ползавали апартамент над заведението, пригоден за развратни цели.

 

Момичетата получавали за 1 час сумата от 120 лв. за стандартен секс и френска любов. Цената за 6 часа скачала до 500 лв., но същата се формирала съобразно гражданството на клиента / българин или чужденец/, както и честотата на посещенията му в еротичния клуб / случаен или редовен клиент/. Към момента в резултат на извършените полицейски действия е констатирано, че в сексуалните занимания не са ползвани услугите на малолетни или непълнолетни момичета.

 

Характерното в случая е, че работещите за престъпната група, оглавявана от Георгиев девойки са били на трудов договор с фирмата, стопанисваща обекта на длъжност «танцьорки», като официално обявената им заплата била в размер между 300 и 350 лв. Някои от договорите са били за половин работен ден / на 4 работни часа/. 

 

Девойките са търсени от клиенти от цял Бургаски регион, като през активния летен сезон са превовани преимуществено до Слънчев бряг и Несебър от 40 годишния П.Д., управляващ таксиметров автомобил. Дейността на престъпната група е популяризирана, чрез обяви в интернет и вестниците, рекламни визитки и брошури, разпространявани с изричен телефонен номер, обслужван от момичетата, на който клиентите а ги поръчвали.

 

На лицата е наложена мярка за неотклонение «задържане под стража за срок от 72 часа», като са приведени в следствения арест. Предстои гледането на постоянната мярка за неотклонение в Окръжен съд – Бургас.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук