11 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургаски студенти аплодират бизнес практици

Бизнес практици събраха овациите на над 100 студента след презентация в Бургаския свободен университет, организирана  от  AIESEC. Лекторите предложиха на младежите свежата гледна точка на реалното предприемачество и им отговориха на въпроси свързани с най-удачните начини за финансиране на тепърва започващ бизнес.

Презентации изнесоха Правдомир Тихомиров, директор на SG, клон Бургас, Димитър Кьосев, самостоятелен инвеститор и Георги Иванов, финансов посредник. Тяхното присъствие заинтригува аудиторията, а темите които дискутираха безспорно грабна интереса на студентите. Част от дискутираните теми бяха „Коректните практики в банковото кредитиране“, „Как да получим банково кредитиране за нашия стартиращ бизнес“ и
„Как да представим максимално добре бизнес плана си пред бизнес ангели“.

Голям интерес предизвика Георги Иванов, който разказа за своя житейски път и изводите, които е успял да получи, докато е преминавал през различни етапи от него. Той посъветва студентите да бъдат уверени в себе си и никога да не свеждат глава пред неволите, които могат да се появят пред тях.

Събитието е част от проектите и програмите, които AIESEC планира ежегодно, с цел доставяне на максимално много възможности за развитие и реализация пред младото студентско общество.

 

AIESEC  е най-голямата студентска организация в света с повече от 64 000 членове и представителства в 107 държави и територии, включително и в България. AIESEC е учредена през 1948 г. в Стокхолм от студенти по икономика от седем страни (Белгия, Дания, Норвегия , Финландия, Франция, Холандия иШвеция). Към днешната дата организацията има над 1 000 000 алумни, като някои от най-известните от тях са Джак Уелш, Кофи Анан, Хелмут Кол, Тони Блеър, Миг Джагър, Александър Квашнйевски. Мисията на организацията е да предлага платформа  на амбициозни и целенасочени студенти, чрез която те да реализират своите идеи и потенциал.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук