17.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Бургаски фирми на протест заради наводнен подлез, търпят загуби

Фирмите от Северна промишлена зона в Бургас излязоха днес на протест. Причината  е невъзможността им да работят, тъй като при всеки голям дъжд подлезът, който води към предприятията се пълни с вода, която преминава понякога и 2 метра. Работата се блокира със седмица, не може да се изнася продукцията, работници не могат да  стигат до фирмите.

В Северна промишлена зона има фирми със стратегическо значение за икономиката, която произвежда продукция за инфраструктурни проекти, която не може да бъде доставена в срок. Собствениците на предприятията питат кой ще компенсира загубите им.

Когато пътят се наводни, работниците често рискуват живота си като пресичат железопътната линия, която минава над подлеза.

От общината обясниха, че въпросният подлез е държавен обект и част от железопътната инфраструктура. Въпреки това общината е изготвила  проект и четири години подред го внася  за финансиране.

Ако проблемът не бъде решен фирмите от Северна промишлена зона са готови да блокират с тирове и камиони пътя към Лукойл.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук