18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бургаското летище посрещна своя двумилионен пътник, спадът на туристите е с 9%

Бургаското летище посрещна своя двумилионен пътник. Това е англичанката Каралайн Игън, която пристигна с полет от Манчестър. Каралайн  Игън  сподели, че е за първи път у нас и ще изкара едноседмична почивка в Слънчев бряг. Какво е чувала за България!? „Много приятно настроени хора, чудесна страна ….” Тази година бургаското летище посреща двумилионния си пътник седмица по-късно в сравнение с миналото лято. Директорът на аеропорта призна, че този сезон се отчита спад на туристопотока от 9 %, но той е по-малък от прогнозирания. Намаляването на пътниците  донякъде е компенсирано в  средата на август, когато са достигнати нивата от миналия сезон.

Георги Чипилски – директор на Летище Бургас За момента спада на туристите от Русия е около – 24%, от Германия – 12 % , за Великобритания имаме ръст от 4, 5%. Сериозен ръст имаме от страни като полша-22% , Чехия-11 %  и от Израел около 25%

От 1 септември за всички международни летища влизат в сила и нови по-строги мерки за сигурност , допълни Георги Чепилски.  Проверка на пътниците с експлозив детектори, при което част от пътниците , на случаен принцип биват проверявани за следи от експлозиви. Това е европейска регулация. Готови сме за нея . Закупили сме всички оборудвания, внедрено е вече.  Така че това е вече факт.

Концесионерите от Фрапорт ще продължават да развиват двете морски летище във Варна и Бургас, като  ще се фокусират  върху предоставянето на отлични услуги и инфраструктура.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук