24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Бургаското пристанище дава 13-та заплата, реализирани са 20 млн.лв. приходи

Пристанище Бургас завършва годината в стабилно финансово състояние и реализирани приходи от 20 млн.лв. до ноември. Товарооборотът се е увеличил с 27% в сравнение с миналата година. Обработени са над 3 млн. тона товари. Бизнес-планът е преизпълнен на 100%, съобщи изпълнителният директор на Пристанище Бургас Николай Тишев. Работниците в порта, които са 230 човека ще бъдат зарадвани за Коледа.

През 2014 година ще започне изграждането на трафик-кулата, както и изпълнението на проекта за „Марина порт Бургас”, който предвижда изграждането на нови яхтостоянки. Предвижда се още корекция на кейовите места, част от които са затлачени, за да могат да акостират по-големи кораби. Ще се работи също и за увеличаване с 25% на капацитета на складовете за зърно.

За 2014 година бургаското и несебърското пристанище ще посрещнат общо 59 пасdжерски кораба. За да бъдат конкурентно способни на останалите Черноморски пристанище от Порт Бургас са поискали да бъдат намалени държавните такси за пасажерския терминал.

Бургаското пристанище ще бъде отворено за достъп на граждани, до Морска гара и яхтеното пристанище, през 2015 година след изграждане на портал, който ще се намира до бургаската „Фрегата”.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук