12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургаското село Маринка ще бъде първото в община със собствена пречиствателна станция

„Бургаското село Маринка ще бъде първото в нашата община със собствена пречиствателна станция. От февруари 2014 година започва третият, последен етап от проекта за канализация на селото. Вече е избрана и фирмата – изпълнител“.Това съобщи Атанаска Николова – зам.- кмет по европейски политики и околна среда, по време на обществено обсъждане на бюджет 2014.

Изграждане на чисто нова пречиствателна станция е било и главното изискване към Община Бургас за финансиране на проекта за битова канализация на село Маринка от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС).

Стойността на пречиствателното съоръжение е над 1,5 млн. лв., а средствата осигурява Община Бургас.

На срещата стана ясно, че кметския наместник Лъчезар Колев е подал проектно предложение за цялостен ремонт на ул. „Стефан Караджа“, по която минава южният колектор на канализацията. Предвидено е поставянето на две нови спирки, които да улесняват придвижването в населеното място. До края на тази седмицата младежите в селото ще могат да ползват и новата спортна площадка.

Зам.-кметът Атанаска Николова представи подробно бюджета за следващата година и мотото, което следва Община Бургас за подобряване на условията на живот чрез създаване на „Достъпна среда и устойчива мобилност“.

Макрорамката на бюджета е малко над 162 млн. лв. За следващата година разчетът показва амбицията на Община Бургас привлечените средства от Европа да надхвърлят 160 млн. лв.

В срещата се включиха още шефът на дирекция „УКОРС“ Веселин Василев, общински съветници и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук