12.1 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургаско участие в XII-та  Международна колоездачна обиколка

Велосипедистите от Клуб на любителите „Колоездачи“ – Бургас взеха участие на XII Международна колообиколка, която се организира от Община Свиленград и е  с подкрепата на кмета на Одрин. На 11 май трасето с дължина 113 км изминаха 600 колоездача от България, Турция и Гърция, като старта беше даден в 8,30 часа пред Областна администрация –  Свиленград.

Дванадесет човека от Бургас и Поморие, сред които и една жена, представиха клуба ни и се насладиха на забележителностите по маршрута Свиленград-Едрине.  ХристоАрабаджиев, Иван Колев и Senna Ayd от Клуб на любителите „Колоездачи“ участват за първи път.

„Кара се бавно, идват и деца, скоростта е за разходка, посещават се забележителности, крепости, църкви. Организацията беше перфектна, имаше осигурени линейки и придружаващи коли по целия път. По  трасето има зони за напитки и храна, за да се подкрепим. В Одрин ни посрещнаха изключително сърдечно – кметът на града  ни поздрави, посрещнаха ни с оркестър,  започна фестивал с богата програма и томбола. Късметът беше на страната на Диана Митева от Бургас, която обра наградите“, разказа Христо и е решен догодина да включи в колообиколката цялото си семейство.

От Клуба на любителите „Колоездачи“ – Бургас, чийто старт беше даден на 7 май напомнят, че тази година града ни се бори за наградите на Велоеволюция „До работа с колело“. Всеки, който иска да участва може да се запише на www.velobg.org/biketowork, като записва изминатите километри всеки ден. Каним всички, да станат членове на клуба, за да участвате в още много подобни инициативи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук