11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургас без таксита на Нова година в Бургас, шофьорите заплашват с бойкот /видео/

Бургас може да остане без таксита в новогодишната нощ, ако не бъде намален патентния данък, гласуван от местния парламент в Бургас. Това се заканиха шофьори на таксита, които протестираха днес в града.

Таксиметровите шофьори стигнаха до сградата на местния парламент с протестно шествие по централните улици, което тръгна от площада пред общината.

Основното искане на таксиметровите шофьори е да се намали патентния данък от 660 лв. на 400 лв. Решението  е гласувано на общинска сесия през октомври. Те искат още повече стоянки за такситата и да им се разреши да се движат в бус лените .

Таксиметровите шофьори не бяха допуснати до залата, където се провеждаше общинската сесия, но представители на транспортната комисия се отидоха при тях. Общинският съветник Диян Димов ги посъветва да решат проблемите на масата на преговорите, а не под натиск.

От транспортната комисия посъветваха протестиращите за следващата година да внесат мотивирано предложение до общинския съвет да бъде преразгледано решението и да се намали данъка.

Таксиметровите шофьори обясниха, че плащат един път данък печалба, а втори път данък- такси.

Протестите ще има и  утре с шествие на таксиметрови автомобили по централните улици на Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук