9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургас вече има кардиологична болица

 Първата за Бургас и региона Специализирана болница за активно лечение по кардиология и кардиохирургия- Кардио Център „Понтика“ беше открита в Бургас. Лентата прерязаха областният управител Константин Гребенаров, кметът Димитър Николов, инвеститорът Димитър Янакиев и управителят на новото лечебно заведение д-р Марияна Контева. До сега пациентите от региона използваха услугите на Ямбол, Варна, Сливен, София заради липсата на адекватно лечение и специалисти  в Бургас. Новата болница се помещава в сградата на бургаската болница, като етажите са основно ремонтирани.

Кардио Център „Понтика“ е огромна инвестиция, която ще промени коренно медицинското обслужване в региона и ще постави нови стандарти в лечението и подхода към пациентите, каза при отриването на болницата д-р Контева. Тя подчерта, че близо 2 млн. българи са хипертоници, 200 хиляди са страдащите от сърдечно-съдови заболявания само в бургаски регион. Има 40 хил. инсулта годишно, от които две трети са с трайна инвалидизация.

Болницата е оборудвана с последно  поколение апаратура. Мониторна система ще следи показанията на всички пациенти.В специализираната болница ще работят лекари и консултанти, водещи инвазивни кардиолози д-р Марияна Контева,  доц. Иво Петров и изтъкнатите кардиохирурзи д-р Димитър Николов и проф. Генчо Начев. Предстои процедура по акредитация за да може болницата да работи със Здравната каса и лечението да е достъпно за гражданите. Кардио Център „Понтика“ ще работи 24 часа в денонощието.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук