16 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Бургас води в класация на Дарик за най-добър град за живеене

Над 22 000 гласа е получил град Бургас в читателската класация на Дарик за „Най-добрият град за живеене в България през 2011„. Така морският град засега води в класацията, след него са Габрово и Варна с по над 16 000 гласа.

Разликата между втория и третия е около 100 гласа и непрекъснато позициите на двата града се менят.

За пета поредна година екипът на Дарик радио и в. „24 часа“ ще направи традиционната си класация според 28 критерии, сред които бездомни кучета; раждания на глава от населението; брой денонощни аптеки, средна продължителност на настоящия живот на населението.

През предишните години Варна, София и Бургас са получавали приза „Най-добър град за живеене в България“.

Отделно ще има награда и за града, получил най-много гласове в читателската класация.

„Съзнаваме, че е трудно да се определи точния микс от елементи, които определят качеството на живот в един град, поради което всяка година се опитваме да добавяме нови данни, за да направим още по-меродавна класация. Въвеждането на нови метрики не е самоцелно – сама така може да преценим дали един град е подходящ за първото място, или не. Със сигурност ниското ниво на престъпност, икономическите показатели, възможностите за стартиране на бизнес, ефективният транспорт, услугите и добрите места за обяд/вечеря или разходка в парка са тези, които накланят везните в едната посока. Но има и други фактори, които ни помагат да се чувстваме добре на едно място и не толкова добре на друго“, казва програмният директор на Дарик радио Константин Вълков.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук