14.1 C
Бургас
неделя, май 26, 2024

Бургас – все по-привлекателна дестинация за целогодишен туризъм

В края на май и началото на юни Община Бургас и Общините Приморско, Малко Търново, Средец и Камено организират експедиторски тур за журналисти, както и уъркшоп за журналисти и туроператори, във връзка с изпълнението на проект „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа“.

Бургас Пристанище

Проектът се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013 г.“, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие. Основна насока на проекта е интегрирано управление и ефективен маркетинг на туристическия потенциал на Бургас и общините – партньори по проекта. Целта му е да популяризира региона като примамлива туристическа дестинация за целогодишно посещение. В периода от 28 -ми до 30-ти май гостите се насладиха на разнообразна програма.

Те се отправиха на морско пътешествие до остров „Света Анастасия“, посетиха крепостта Русокастрон и античния град Деултум,Тракийското мегалитно светилище Бегликташ и много други туристически обекти, природни и исторически забележителности, от Бургаския залив до Странджа.

На 31 май и 1 юни в гр. Средец се проведе Националният тракийски фолклорен събор „Божура“, където посетителите се запознаха със стародавните традиции на местността. На събитията присъстваха Йорданка Ананиева – зам.-кмет на Бургас, Красимира Костова – директор на историческия музей в гр. Средец, Дора Александрова – специалист туризъм в ОП „Туризъм“ към Община Бургас и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук