11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бургас в надпреварата  за „Технологичен град на годината“

Номинираните градове се състезават за отличие в Innovation, Technology & Sourcing Awards  

Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) обявиха номинираните градове, които ще се състезават в категория „Технологичен град на годината“. Надпреварата за отличие ще бъде между Велико Търново, Русе, Благоевград, Бургас, Варна, Пловдив, и София. Целта на категорията е да отличи съвместните усилия на местна власт, бизнес и университети за създаването и развитието на най-добри условия за растеж на аутсорсинг  и ИТ сектора в конкретния град.

Зад Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017 застанаха две от най-големите технологични асоциации в България, като града победител ще определят чрез гласуване над 120 водещи високотехнологични компании в страната. Членовете на БАА и БАСКОМ ще отличат и кандидатурите в „Технологична бизнес сграда на годината“, категорията която обръща внимание на най-добрите решение за създаване на оптимални работни условия за бизнеса.

Останалите категории, част от Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017 са:

  • Технологични иновации;
  • Технологичен работодател на годината;
  • Доставчик на аутсорсинг услуги на годината;
  • Център за споделяне на услуги на годината;
  • ИТ продукт;
  • ИТ проект;
  • Софтуерна компания на годината;
  • Стартираща компания на годината.

Победителите в тях ще бъдат определени от международното жури на наградите.

Кои са най-добрите в аутсорсинг и ИТ сектора у нас ще стане известно на официална церемония на 16 юни в хотел „Приморец“, Бургас.

Повече за Българската аутсорсинг асоциация (БАА):

Българската аутсорсинг асоциация е създадена през 2012 г. и обединява усилията на компаниите, предоставящи аутсорсинг услуги с цел да повиши конкурентността на средата и да създаде допълнителни условия за повишаване на чуждестранните инвестиции в сектора и за развитието на добри бизнес практики. За БАА е изключително важно позиционирането на България като водеща страна в индустрията на изнесените услуги, подкрепяща кариерата в професионалното израстване на младите хора и утвърждаването на добрите бизнес практики у нас, в унисон с целите и политиките на държавата за стабилност и развитие на целия бизнес сектор.

 

Повече за Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ):

БАСКОМ е създадена през 2001 година. Асоциацията е колективен представител на повече от 80 софтуерни фирми – пълноправни членове, и над 120 асоциирани членове, сред които висши учебни заведения, фондации, фондове за рисков капитал, стартиращи иновативни компании и др.

Основните цели на БАСКОМ са да популяризира българската софтуерна индустрия,  да работи за подобряване на образователната система, за въвеждането на електронно управление и да позиционира страната като високотехнологична дестинация, където софтуерните компании разработват собствени продукти и услуги с висока добавена стойност.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук