11.1 C
Бургас
неделя, май 5, 2024

Бургас домакинства международен баскетболен турнир

От днес до 28 септември Бургас за първи път ще е домакин на международен баскетболен турнир при мъжете. Той ще се проведе спортна зала „Бойчо Брънзов“, съобщават от пресцентъра на общината. Състезанието се организира от латвийската баскетболна агенция BoostRepresentation и Община Бургас, а намерението е то да се превърне в традиционно.

Участници в първото издание са третият и четвъртият в Балканската Лига – Сигал Прищина и Балкан Ботевград, третият в македонското първенство „Кожув“ и местният клуб „Черноморец“.Бургас е предпочетен заради добрата логистика и положителния международен имидж. Турнирът ще дава възможност на участниците да проверят моментната си форма и да проведат една добра подготовка преди старта на баскетболния сезон на Балканите.

От друга страна той може да възроди интереса на младите към този емблематичен за Бургас спорт и да възпита ново баскетболно поколение. Откриване на турнира ще е от 17:45часа, а първа среща ще е между бургаския „ Черноморец” и „Кожув”- Македония. Цените на билетите ще са стандартни за мачове на „Черноморец” – 2 лева за деца и пенсионери, 3 лева за всички останали. Цена за 2 мача за възрастен ще бъде 5 лева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук