15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Бургас е в снежна блокада

Продължава силния снеговалеж в Бургаско. Десетки села в областта са без ток. На места, няма и вода. Основните пътища остават затворени. Движението на закъсалите автомобили вече е възможно по отсечката Айтос – Бургас, съобщи областният управител Вълчо Чолаков. Бедственото положение остава в сила.

До Бургас се стига през Средец и Елхово. Отворен е и пътят до Варна, но само за леки коли. Предприети са засилени мерки за водачите на товарните автомобили, които не спазват законовите разпоредби. В Бургаско пристигна и част от правителството в оставка, начело с премиера Бойко Борисов.

Екипите ще продължат да работят до пълното нормализиране на обстановката. Остават затворени за движение първокласният път I-6 „Петолъчката“ – Бургас и АМ „Тракия“ в отсечката „Зимница“ – Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да не тръгват по тези направления докато не се подобрят атмосферните условия и не се разчистят пътните отсечки от снегонавяванията.

От МВР призовават всички, които са имали намерение да пътуват в тази посока да отменят планираното пътуване. Затруднено е и движението по пътя Бургас – Созопол. Проходите Ришки и Айтоски остават затворени. Непроходим е и пътят Ахелой – Поморие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук