9.3 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургас е домакин на националната седмица за приятелство „Френдли уик”

През втората седмица на ноември в КЦ “Морско казино” – Бургас се проведе националната седмица за информираност и приятелство “Френдли Уик”. Тази година инициативата протече под надслов “Различен значи нормален”. Организатор на седмицата за приятелство е бургаската фондация “Крокус”. FW2014 (3)Инициативата е част от общинския план за младежта на община Бургас и се реализира с подкрепата на Общината.

Тази година събитието включи няколко мероприятия, сред които бяха: представяне на личностт и творчеството на Кийт Харинг – с фотоизложба на негови произведения; тренинг-обучение „Фреднли хаус”; реализиране на две свободни платформи за дискусия, едната за изграждане “Къща на приятелството” в Бургас и втората посветена на “Езикът на омразата в контекста на масовата субкултура и политическото говорене.”. Програмата на националната седмицата „Френдли уик” приключи с прожекция на късометражния филм “Заедно”, продукция на фондация “Крокус” и продуцента Стефан Саръстанев.

FW2014 (2)В инициативата взеха участие граждани, приятели на фондация “Крокус”, представители на НПО и държавни институции, сред които представител на андискриминационна комисия в България.

 

FW2014 (1)

FW2014 (4)

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук