14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Бургас е домакин на Първи регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания

 «Фактът, че Бургас е предпочетен за място на провеждане на първия в страната регионален форум на доставчиците на услуги за хора с увреждания е своеобразна оценка за успешната ни работа в социалната сфера, но и нещо повече – дава ни  стимул да влагаме все повече усилия в тази насока», това каза днес кметът на Община Бургас Димитър Николов при откриването на форума, организиран от Национален алианс за социална отговорност,  Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания и Фламандските власти, с подкрепата на Община Бургас.

Специално за събитието в Бургас са Генералният секретар на Европейската асоциация на доставчиците на услуги за хора с увреждания Люк Зелдерлоо, Жос Тюнис от Фламандска агенция за хора с увреждания, Георги Георгиев- Председател на Национален алианс за социална отговорност, представители на Министерството на труда и социалната политика, Европейската комисия, експерти от европейски организации, институцции, общини, НПО. Участниците във форума бяха поздравени и от Златина Дукова – зам.-областен управител на Бургас.

Форумът има за цел да постави началото на поредица от срещи, при които ще се дискутират актуални проблеми на доставчиците на услуги за хора с увреждания. Основни доставчици на такива услуги са общините, неправителствените организации, държавните институции, фирмите. Част от срещата е посветена на резултатите от европейския проект „Snowball“, чиято цел е осигуряване на подкрепа и развитие на структурите и капацитета на доставчиците на услуги за хора с увреждания в България .  

Люк Зелдерлоо представи основните предизвикателства в тази сфера: подобряване качеството на услугите; изграждане на партньорства между институциите; тренинг на работещите в социалната сфера; включване на хората с увреждания към социалния живот. Той изрази увереността си, че днешният семинар ще доведе до реални резултати по посока на справяне с тези предизвикателства.  

По-рано същия ден градоначалникът на Бургас прие в кабинета си основните организатори на форума. При срещата си те дискутираха конкретни проблеми, свързани с услугите, които Община Бургас се стреми да предоставя на хората с увреждания и възможностите за европейско финансиране на проекти в социалната сфера.

img_3495.jpg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук