12.6 C
Бургас
сряда, май 1, 2024

Бургас- извън топ 5 на високите резултати от изпитите след 7 клас

Най-високи резултати на националното външно оценяване са показали учениците от София-град, следвани от тези в Смолян, Габрово, Варна и Благоевград, съобщиха от МОН. Последни в класацията са децата в Търговище, Добрич и Разград.

Учениците от Природоматематическа гимназия „Академик Никола Обрешков” в Бургас са на пето място по най-високи постижения при националното външно оценяване след седми клас. На дъното на националната класация е основно училище „Христо Ботев” в Бургас.

Най- добре са се представили  учениците от Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски”, следва ги Математическата гимназия „Баба Тонка” в Русе, на трето място е математическата гимназия „Д-р Петър Берон” във Варна, следва частно основно училище „Света София” в столицата .

Пет пълни шестици по Български език и литература и 161 по математика на националното външно оценяване плюс допълнителния модул за седмокласниците отчете Министерство на образованието. Двойките по БЕЛ са 581, а по математика 1 314.

В национално външно оценяване по БЕЛ са участвали 55 012 седмокласници, а по математика 54 844. На изпита по чужд език са се явили 53 646 деца.

Резултатите от матурите вече са публикувани на сайта на образователното министерство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук