13.2 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Бургас има държавен шампион по лека атлетика на открито

Елена Петрова от „Европул Бургас” спечели шампионската титла по скок на височина във възрастовата група на девойките по време на държавното първенство в Правец. На състезанията Елена буквално триумфира пред конкурентите си с личен резултат от 165 см. оставяйки втората в класирането на респектиращите 10 см. разлика.

Състезателката на бургаския клуб по лека атлетика „Европул” преодоля последователно 140, 150, 155, 160 и 165 см. като покри всяка една от височините от първи опит.

Интересното е това ,че възпитаничката на треньора Петър Райков от началото на годината постоянно подобрява постиженията си.

Президентът на клуба Румен Ангелов очаква Елена скоро да постигне 170 см. на висок скок по време на официални състезания. Подготовката на шампионката върви така, че в близките седмици се предвижда тя да е във върхова форма.

Прогнозите на специалистите са, че тя има потенциал да покори дори ниво от 173 см.

 

Елена спечели първи места във всички турнири, в които участва до момента. В актива и влизат първо място на „купа Бургас”, шампионска титла в зала в Добрич, сега триумфира в Правец, а през другата седмица на държавното първенство за старша възраст всички очакват да атакува златните медали.

 

В стратегията на нейните наставници влиза участие на Балканиадата по лека атлетика и опит за спечелване на квота за европейското първенство.

 

Независимо от това дали Елена ще участва на този висок форум, тя се превръща в гордост за Бургас и в един от символите на бургаската лека атлетика – коментира щастливият президент на „Европул Бургас” Румен Ангелов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук