8.8 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Бургас има трима свои представители в Националния съвет на „Движение България на гражданите“

Второто Национално събрание на „Движение България на гражданите“ избра новия Национален съвет от 39 души рано тази сутрин. От направените общо четири бургаски предложения за членове, делегатите избраха съответно с 399 гласа Тома Биков и с 315 гласа Милен Керемедчиев.
Кандидатите за 39-те места в новия Национален съвет бяха 115. По право в него влиза и областният координатор за Бургас Пламен Янев.

Меглена Кунева беше единодушно преизбрана за председател на „Движение България на гражданите“ на проведеното вчера в София Второ Национално събрание. Областната структура на партията в Бургас първа издигна кандидатурата на Миглена Кунева за председател още през месец юни. Бившият еврокомисар бе единственият номиниран за поста.

Почти 1000 делегати от цялата страна участваха в обсъжданията на промените в устава на партията. Най-голяма дискусия породи въпросът дали областните координатори да се определят и назначават от Националния съвет, както досега, или да се избират от Областните събрания.  Надделя идеята областните координатори да се избират при ясни условия, които ще бъдат определени в близките седмици. Останалите предложения бяха гласувани анблок, като получиха подкрепата на 688 делегати.

Една от новостите в устава е създаването на Изпълнителен съвет от 11 до 15 души, който ще представлява оперативно ръководство на партията. Той ще бъде избран в близките дни от новия Национален съвет.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук