19.3 C
Бургас
понеделник, юни 17, 2024

Бургас и Вологда се сприятелиха, планират общи бизнес проекти

Кметовете на Бургас и Вологда – Димитър Николов и Евгений Шулепов – подписаха днес Инициатива за установяване на приятелско сътрудничество.

Делегацията от руския град, пристигнала по този повод, включва група бизнесмени, които проведоха среща с бургаски предприемачи. Със съдействието на кмета Николов най-експедитивно и прагматично бяха набелязани конкретни проекти и възможности, от които могат да се възползват и двете страни. Инвеститори от Вологда искат да правят у нас тролейбуси и автобуси, а Бургас е едно от местата, където това може да се случи. Руснаците проучват и възможността да използват Бургас като база за износ на добивания там дървен материал. От друга страна те проявяват интерес към вноса на родни продукти от леката и хранително-вкусовата промишленост.

Двамата кметове обсъдиха още бъдещо сътрудничество в сферата на туризма, образованието и културата.

„Руските инвестиции срещат добър прием в Бургас. Произведеното в България пък се търси в Русия. Освен приятели можем да бъдем и добри бизнес партньори, защото и двата града са живи и с отлична перспектива за развитие“, каза Димитър Николов.

Вологда се намира на 460 километра северно от Москва. Има добре развита промишленост, известен е като културен център и град с красива, специфична архитектура.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук