10.4 C
Бургас
неделя, април 28, 2024

Бургас и Гент с намерения да развиват заедно пристанищата си

Модернизирането на пристанищата и автоматизирането на обработката на товари са едни от приоритетните области, към които ще насочим усилията си при кандидатстването с проекти за европейско финансиране през следващия програмен период. Вашият положителен опит и партньорство ще ни са ни изключително полезни. Това заяви кметът на Община Бургас Димитър Николов, по време  на среща с директора на пристанище Гент Даан Шалк.

Г-н Шалк  пристигна в морския град, за да се запознае на място с възможностите за динамизиране на взаимоотношенията между двете пристанища.

„Нашите градове са побратимени  и участието ни като партньори в   общи проекти ще ни осигури предимство при одобрението им“, заяви  кметът Николов.

Градоначалникът обясни по време на срещата, че големи международни компании вече са заявили интерес да инвестират в Индустриалната зона, като идеята е да използват Пристанище Бургас като зона за бързи доставки  до цяла Източна Европа.

„Стартирахме проект за изграждане на Пътнически и круизен терминал, през октомври очакваме 6 луксозни лайнера“,каза още кметът Николов по време на срещата.

Изпълнителният директор на Пристанище Гент Даан Шалк заяви, че двата града имат огромен потенциал за реализиране на съвместни проекти освен в областта икономиката , и в сферите култура, образование и туризъм.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук