14.9 C
Бургас
петък, май 17, 2024

Бургас и Къркларели в съвместен проект за популяризиране на туризма

Областният управител Константин Гребенаров посрещнa днес валията на  Къркларели, Република Турция- Мустафа Яман, придружаван от представители на местната власт и бизнеса. Акцент в срещата бе договорът, който двете области подписаха за финансиране на проект по програмата за трансгранично сътрудничество по ИПП България-Турция.Област Бургас и област Къркларели от две години работят усилено за популяризиране на трансграничното природно, културно и историческо богатство и за  представяне даденостите  на трансграничния регион.

Проектът, с който спечелиха финансиране двете области има за цел да популяризира  общите природни и културни богатства и превръщането им в предпочитана еко, морска, историческа туристическа дестинация.

Двете регионални администрации ще обединят своите сили в подкрепа на туризма, чрез провеждането на масивни и съвременни кампании за рекламиране  на историческо, културно и природно богатство в трансграничния регион. Стойността на проекта възлиза на 92 000 евро, а продължителността му ще бъде 12 месеца.

След приключване на срещата делегацията бе посрещната от кмета на Бургас Димитър Николов в Културен център „Морско Казино“, където разгледа експозиция „Изящните съкровища на траките“.

Визитата продължава с посещения на Пристанище Бургас и Университет „Проф. Д-р Асен Златаров“.delegatsia22.JPG

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук