22.1 C
Бургас
вторник, май 7, 2024

Бургас и Къркларели с идеи за нови съвместни проекти

Работен семинар по проблемите с опазването на културното и историческото наследство в България и Турция се проведе в Къркларели, съобщават от областна управа. Представители на двете страни се събраха, за да обсъдят добри практики и законодателство, касаещо конкретни обекти.

Семинарът се проведе в рамките на проект „Погледни в бъдещето, запази наследството“, изпълняван по Програмата за Трансгранично сътрудничество България-Турция, съфинансирана от Европейския съюз. На срещата присъстваха над 50 представители на различни институции от двете страни на границата: Областна администрация, общини, читалища, музеи, неправителствени организации.

Бяха идентифицирани нови съвместни проектни идеи за съхраняване и устойчиво използване на културното наследство, за които да се кандидатства за финансиране през следващия програмен период 2014-2020. Събитието се проведе в присъствието на заместник-областния управител на област Бургас Юсеин Мехмед и заместник- областния управител на Къркларели Хикмет Чакмак. Проект „Погледни в бъдещето, запази наследството“ е вторият, по който Oбластна администрация Бургас работи съвместно с област Къркларели. В процес на изработване са архитектурни планове за реставрация на 7 сгради в град Бургас и инвестиционни проекти за 5 сгради в Къркларели.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук