12.6 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургас и Несебър очакват над 40 круизни кораба

Близо 20 хил. пътници са посетили южното ни Черноморие по време на круизния сезон през миналата година, когато  Бургас и Несебър се утвърдиха като търсена дестинация за круизни кораби. Круизните плаваниа с акостиране на Морска гара-Бургас ще продължат пролетта на тази година. Към момента в графика за предстоящия сезон фигурират 43 кораба. 

Морска-гара-Бургас

В пасажерския списък на акостиралите през 2013 г. лайнери има пътници от цял свят, включително от далечни дестинации като Австралия, Нова Зеландия и Япония.

Значително повече компании проявяват интерес да включат акваторията на Бургаския залив в маршрутите си. Най-натоварено се очаква да бъде през септември и октомври. Една от големите круизни компании е заявила интерес през 2015 г. пътниците не само да слизат на морската гара, за  да разглеждат Бургас и околностите, а портът да стане отправна дестинация за  круизна линия.  „Америкън експрес” издаде пътеводител на потенциалните черноморски круизни дестинации, в който Бургас е посочен като една от възможните спирки.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук