11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Бургас на туристическа борса за археология

Бургас бе представен като атрактивна туристическа дестинация на международното изложение Borsa Mediterranea del Turismo Archeologico 2013, което се проведе в Италия. Тази година, туристическото мероприятие, което е и единственото в Европа с акцент върху археологията, се проведе изцяло на територията на археологическия парк в италианското градче Пестум.

Акцент на бургаския щанд бе проектът „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа“. Градът ни го изпълнява с Общините – партньори Приморско, Малко Търново, Средец и Камено. Разпространени бяха атрактивни рекламни материали, карти с разработени туристически маршрути и пакети, подготвени специално за проекта. На всички посетители по вълнуващ начин бяха представени древната история и красивата природа на района от Бургас до Странджа. На борсата участваха 19 държави, над 150 местни и национални организации от Италия, а посетителите бяха над 10 000.

Проектът „Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа, договор BG161РО001/3.2-02/2011/016,се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие 2007 – 2013г.“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук