12.1 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Бургас остава в грипна ваканция до сряда

Кметът на Община Бургас Димитър Николов издаде заповед, с която обявява дните от понеделник до сряда включително за неучебни. Повод за нея са препоръките, дадени от РЗИ – Бургас. В тях се посочва, че ниските температури ще доведат до проблеми с адаптирането на хората.

Тежката зимна обстановка и увеличаването на времето за престой на децата при ниски температури създават рискове за измръзване и получаване на травми. Продължителният престой на ниска температура е сериозна предпоставка за развитието на остри респираторни заболявания, се казва в становището на РЗИ.

Заповедта ще бъде изпратена днес на всички директори на училища в общината. Детските градини ще продължат да работят със сборни групи. Те са отоплени и подсигурени с хранителни продукти. Заради все още сложната пътна обстановка, синята зона в понеделник, 9 януари, ще бъде безплатна, а подадените есемеси няма да се таксуват.

Всички пътища в община Бургас са проходими. Няма сигнали за бедстващи хора и населени места без ток и вода. Линиите на градския транспорт се обслужват по график.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук