14.9 C
Бургас
четвъртък, май 2, 2024

Бургас отбелязва Световната седмица на кърменето

Бургас ще се включи в отбелязването на Световната седмица на кърменето през 2011 година. Кампанията ще се проведе от 1ви до 7ми август, а темата е „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване“. На 1 август от 11 часа в двора на Етнографския музей ще се открие мини фото-изложба „Кърменето – блаженство за дребосъци“. karmene1.jpgПосетителите ще имат възможността да се запознаят с предимствата на кърменето и да се посмеят със забавните реплики на говорещи кърмачета. Фотосите в изложбата са седем, като на 4 от таблата има 43 аргумента в полза на кърменето, а на останалите 3 – реплики на говорещи кърмачета.Събитието се организира с подкрепата на доброволната кърмаческа организация Ла Лече Лига България.

Тазгодишната тема на Седмицата „Да поговорим! Кърменето – 3D изживяване“ набляга основно на общуването и комуникацията. Когато разглеждаме подкрепата за кърмене, сме склонни да я виждаме в две измерения: време (от бременността до отбиването) и място (у дома, в общността, здравната система). Но нито едното от двете няма голямо влияние без третото измерение – комуникацията!

Темата ни задава много въпроси – как говорим за кърменето, как утвърждаваме неговата «нормалност», как да направим така, че позитивното послание за всички ползи от кърменето да достигне до възможно повече хора?

Частта „3D“ от посланието е директна препратка към глобалните комуникационни канали, с които разполагаме през последните десетилетия – Интернет, мобилни телефони, сателитна телевизия и др., чрез които информацията и посланието за кърмене може лесно и безпрепятствено да достигне на хиляди километри разстояние.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук