9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Отбелязваме 108 години от обявяването на независимостта на България

С издигане на националния флаг на България започнаха тържествата в града по повод 108 г. от обявяването на независимостта на България. На пл. „Атанас Сиреков“ бяха издигнати и знамената на ЕС и на Община Бургас. Бургаското духовенство отслужи молебен в памет на загиналите за независимостта на България.

Пред общината бяха строени представителен блок на Военноморските сили, на Сухопътни войски и на Военновъздушните сили, членове на областния и общински Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюза на ветераните, както и представители на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите от войните, Дружество „Военноинвалид”, Съюза на „Моряците-ветерани” – Бургас и много граждани.

По повод годишнината от обявяването на Независимостта на България, представителния духов оркестър на Бургас изпълни химна капел-майстора на 24-ти Черноморски пехотен полк Георги Шагунов, написан преди 108 г. Тържествените събития продължиха с полагане на венци и цветя пред паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

Жители на Средец също присъстваха на ритуала по издигането на националния флаг на Републиката, както и знамената на ЕС и на Община Средец. Официалното събитие продължава с голям фолклорен концерт. Отбелязването на 22 септември – Деня на Независимостта на България и 23 септември – Празника на Община Средец, са кулминацията в проявите през месец септември, с които Общината отбелязва своя празник.

С молебен и издигане на знамена, Камено също отбелязва празника. Официалните тържества започнаха в 11.00 часа пред сградата на общината. Програмата ще завърши с изпълнение на Духовия оркестър.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук