12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бургас открива лятото на 1 юни

Започна подготовката на централния плаж в Бургас за летния сезон. Това съобщи Живко Иванов, директор на ОП „Спортни имоти” към Община Бургас, цитиран от радио Фокус. В момента плажът се почиства и се извършват стандартните процедури като дезинфекция, дезакаризация и др. Официално сезонът ще бъде открит на 1 юни.

Първоначално ще има 11 спасители и медицинско лице. За месеците юли и август броят на спасителите ще се увеличи на 15. На централния плаж ще бъдат разположени и няколко спортни съоръжения- игрища за плажен футбол, за плажен тенис и за плажен волейбол. „Предвидили сме по две игрища за всеки спорт и спортната площадка, която я има за фитнес уредите, които са на открито на самата плажна ивица”, обясни Иванов.

Шезлонгите и чадърите отново ще бъдат безплатни. Ще се осигурят зони за хора с увреждания и съответно достъп до тях. Ще има санитарни възли на всички вход-изходи на централния плаж. Предстои закупуването на определено количество шезлонги, тъй като след края на миналия летен сезон бройката им драстично е намаляла.

„Ще има осигурени добри условия за бургаските граждани и гости на града”, каза още Иванов. На централния плаж Община Бургас отново ще организира спортни събития. Към настоящия момент са предвидени два турнира за плажен тенис. Единият е за месец юни, а другият- за юли. Предвидени са още два турнира за плажен футбол, както и състезания с джетове, които ще се проведат на 20 юни. Първото състезание за сезона е за фитнес на открито и ще е преди официалното откриване на плажа- на 15 и 20 май.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук