13.8 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургас посреща семинар за съдии по лека атлетика

Клуб „Европул Бургас” и Българската федерация по лека атлетика организират за втора поредна година съдийски семинар в Бургас на 22 и 23 март. Второто издание на проявата дава възможност за повишаване на квалификацията на арбитрите. Основен лектор на семинара ще бъде проф. Апостол Славчев, който е председател на съдийската комисия в БФЛА.

Община Бургас - общ

Една от първите стъпки на клуб ”Европул Бургас” малко след основаването му  беше да създаде своя съдийска колегия, в която вече членуват 37 души. Подобна структура не е съществувала в Бургас.

Според клубния президент Румен Ангелов провеждането на семинар от такъв мащаб е изключително признание за авторитета на „Европул Бургас” и леката атлетика в региона, както и доказателство за добрата работа на лекоатлетическата федерация в подкрепа на клубовете.

Целта е за няколко години да бъдат обучени съдии, които да могат да ръководят  национални и международни състезания. Съдийската колегия на „Европул Бургас” е елемент от цялостния процес на създаване на треньорски кадри, състезатели и турнири, които да послужат като основа за изграждане на силна лекоатлетическа школа в Бургас.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук