17.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Бургас посреща славянски творци в десетото издание на „Свято слово“

Всяка година през май – месец на славянската писменост, българската просвета и култура, Бургас  посреща творци от славянските страни. Тук са гостували писатели от Русия, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватия и Чехия, за да отдадат почит на светите братя Кирил и Методий и споделят своите авторски постижения.

Тези срещи са очаквани от бургаската публика и я зареждат с духовна енергия. Гости на града ни през следващата седмица са Наталия Ерменкова – Русия, Владимир Мартиновски – Македония, Павел Грода – Казахстан, Иван Ненков и Стефан Радев от България.

С годините културният обмен по време на творческата среща „Свято слово“ придобива все по-конкретни измерения: създават се контакти, обсъждат се взаимни гостувания, публикуват се художествени творби, превеждат се книги, раждат се идеи за нови изяви.

Организатори на събитието са:  Община Бургас, Почетен консул на Руската Федерация в Бургас, Славянско дружество – Бургас, Дружество за приятелство с Русия и народите на ОНД, читалище „Любен Каравелов“, арт салон „КаРо“ и Сдружение Бургаска писателска общност. Майските срещи  на славянските творци „Свято слово“ от две години се провеждат освен в Бургас и в Несебър, с любезното домакинство на отдел „Несебър – Световно наследство“.

Координатори на празниците са поетесите Калина Тельянова и Роза Боянова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук