14.9 C
Бургас
понеделник, май 20, 2024

Бургас посрещна Националния празник разделен на две

Бургас посрещна Националния празник Трети март разделен на две. Докато пред сградата на общината тържествено се издигаше българския трикольор на площад „Тройката” се състоя  поредния протест срещу монополите.

 Народното недоволство събра около 1000 души пред паметника „Альоша”, не по-малко обаче бяха гражданите на официалното честване. Протестиращите приканваха бургазлии, излезли на разходка и по кафенетата да се включат в шествието със скандирания „ Елате с нас протестът е за вас”.

 Шествието премина по ул. Александровска” и  блокира  движението до ж.п гарата и  затвори цялото движение по ул. Булаир. Протестиращите продължиха към Морската градина, където бяха поставени цветя пред паметниците на българските революционери и народни будители.

 Преди това на митинга на площада Михаил Неделчев, който е председател на организационния комитет, обвини президента Росен Плевнелиев в предателство към народа, защото поканил в обществения комитет олигарси.

 Бургазлии, излезли днес на протеста имаха най-различни искания и надежди.

 С минута мълчание бяха почетени хората, които в последните дни се самозапалиха в страната, както и за свободата на България

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук