9.9 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургас почете жертвите от кървавия атентат на летището

В Бургас се състоя възпоменателна церемония по повод две години от кървавия атентат на летището в Сарафово. На 18 юли точно в 17 часа и 17 минути избухна бомба в автобус с израелски туристи. Жертвите бяха 6, а ранените 35 души. Пред мемориала, издигнат в памет на жертвите, миналата година, венци и цветя поднесоха кметът на Бургас Димитър Николов, представители на българо-израелски организации, директорът на Летище Бургас Георги Чипилски, консулът на Израел в Бургас Орлин Мандов. На шестте колони на паметника са изписани имената на жертвите.

Сабатай Варсанов- председател на еврейската организация „Шалом” продължава да поддържа връзка с близките на загиналите в атентата. Чува се често със съпруга на загиналата бременна жена при терористичния акт.

Кметът на Бургас увери присъстващите, че след кървавия атентат мерките за сигурност на Летище Бургас са завишени, особено що се касае за израелските граждани.

На 24 юли пред мемориала ще се състои религиозна церемония. На тази дата се навършват 2 години от атентата според еврейския календар. Тогава се очаква да присъства и посланикът на Израел у нас Шаул Камиса Раз.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук