16.5 C
Бургас
сряда, май 8, 2024

Бургас празнува с литийно шествие и курбан за здраве

Празникът на Бургас започна с тържествено издигане на Националния флаг, флагът на ЕС и на Община Бургас на площад „Атанас Сиреков” пред сградата на общината. В ритуала участваха представителни блокове на Военноморска база -Бургас, транспортният батальон, сборен блок от военните формирования на Военноморски сили, сдружение клуб „Миноносец Дръзки” от Варна, представители на областния и общински съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва. Строят бе приет от началника на Гарнизон Бургас и командир на Военноморска база  комодор Митко Петев. На площада присъстваха много граждани, кметът Димитър Николов, областният управител Павел Маринов, общински съветници, депутати и гости.

След сутрешната Света литургия, от  в храм „Света Богородица” потегли литийно шествие, предвождано от бургаското духовенство. В центъра на Бургас беше осветен курбан за здраве. В празничния ден, по традиция,  на няколко места в града ще се раздава вино и риба.

Шествието продължи по улица „Богориди” и се отправи към Морската градина. От бургаския мост в морето бяха хвърлени венци и цветя в памет на загиналите моряци и рибари.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук