27.6 C
Бургас
вторник, юни 18, 2024

Бургас празнува 3 март

Днес – 3 март 2012 година, се навършват 134 години от Освобождението на България. Отбелязването на националния празник в Бургас започна с молебен за благоденствието на свободна България, отслужен от бургаското православно духовенство и тържествено издигане на националния флаг на площада пред сградата на Общината.

Шествие от деца от бургаски учебни заведения завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на Освободителя на морския град и легендарен пълководец – ген. Лермонтов и паметника на загиналите руски освободители и български възрожденци в Приморския парк.

Представителните части от Бургаски военен гарнизон отдадоха военни почести на загиналите за Свободата на България.

След военния ритуал, кметът на Бургас Димитър Николов, последван от представители на областна и общинска администрация, депутати, общински съветници, дипломати и представители на партии и организации, поднесоха венци и цветя на Паметника на руските освободители.

Моторджиите от Клуб „Морски братя“ също спазиха традицията и за поредна година поднесоха своята почит към загиналите в Руско-турската освободителна война 1877 – 1878 г.

Студеното мартенско утро не отказа днес стотиците родолюбиви бургазлии, които се включиха в отделните събития от програмата на Община Бургас за отбелязване на Националния празник.

Интересен акцент в официалната програма за 3 март в Бургас е предстоящият конен парад от парк „Езеро“ до Казиното и различни конни състезания.

Общинска администрация още веднъж отправя покана към жителите и гостите на града да посетят възстановената след повече от 20 години тържествена заря-проверка по повод националния празник днес от 18.30 часа на площад „Атанас Сиреков“ пред Общината и празничния концерт на вокалния състав „Мистерията на българските гласове“ и ПФА „Странджа“ от 19.00 часа на площад „Тройката“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук