15.4 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Бургас приема финалите по баскетбол за Купата на България при жените

Българската федерация по баскетбол избра Бургас за домакин на финалите за Купата на България при жените. Срещите ще се играят от 28 февруари до 1 март в зала „Бойчо Брънзов“.
Домакинството на престижния финал идва в най-наситената със спортни събития година за Бургас и ще се проведе под мотото „Европейски град на спорта 2015“. Община Бургас е осигурила 10 000 лева за организацията на турнира.
Във финалната фаза за Купата на България при жените ще участват 6 отбора. баскетболБургас ще е представен от „Нефтохимик 2010“. Останалите участници са „Левски“, „Рилски спортист“, „Монтана“, „Хасково 2012“ и „Дунав 8806“. Лидерите в класирането „Нефтохимик 2010“ и „Хасково“ почиват в четвъртфиналите. На полуфиналите двата отбора ще се изправят срещу победителите от двойките Дунав 8806 – Рилски спортист и Монтана – Левски. Срещите ще се проведат на 4 и 11 февруари на разменено гостуване.
„Бургас получи правото да бъде домакин на финалите заради това, че представи най-добрите условия за провеждането на надпреварата. Заслугата за това е на Община Бургас и кмета Димитър Николов. Без неговата подкрепа ние нямаше да можем сами да осигурим толкова добри условия за провеждането на турнира. Нашата цел е да играем добре и да спечелим купата“, коментира треньорът на „Нефтохимик 2010“ Дечо Коешинов.
Той призовава бургазлии и всички, които обичат спорта,  да отидат в зала „Бойчо Брънзов“ и да подкрепят бургаския клуб по пътя му към трофея.
Бургас беше за последен път домакин на финалите за Купата на България при жените през 2010 година

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук