11 C
Бургас
понеделник, май 6, 2024

Бургас си спомни за Пламен Ставрев, продадоха благотворително китарата му

Споменът за Пламен Ставрев върна духа на Бургас.

 

Приятели на барда препълниха залата в Дома на НХК, където над два часа пяха и си спомняха за него.

Една от песните, с които Пламен получи призвание като изпълнител- „Лятото” беше изпята от автора й Гриша Трифонов, а Георги Мархолев от „Сънрайз” предложи да се възобнови блус феста в Бургас и той да носи името „Гурбет блус фест- Пламен Ставрев”. Един от последните проекти на бургаския музикант е бил именно да издаде блус албум.

 

По време на целия концерт вървеше наддаване за една от китарите на Пламен Ставрев, която стоеше самотно на сцената до закачалката с бялата му лятна шапка. Китарата беше продадена за 2500лв. на ресторант „Рубаят”, където Пламен е свирил последно.

 

Концертът беше организиран от създадената от приятели на Пламен фондация, която носи неговото име. Целта е песните и стиховете на бургаския бард да не бъдат забравени.

 

Водещ на благотворителния концерт беше Тони Димитрова, която изпя един от най-хубавите си дуети с Пламен Ставрев. „Кафето ми от тук нататък все ще е горчиво”, сподели пред екипа ни бургаската певица.

На сцената излязоха над 20 изпълнители, сред които „Горещ пясък”, „Петте сезона” , Данчо Караджов, Ваня Костова, Жан Шейтанов, дует „Бургас” и много млади бургаски изпълнители.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук