14.9 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

„Бургас – спорт“ може да строи комплекса в парк „Изгрев“

Срокът за усвояването на милиони за реализацията на мащабния проект изтича в средата на следващата година

Обединението „Бургас спорт” и консорциумът „Щрабаг  – спортен комплекс” са с най-добри ценови оферти за изграждането на спортния комплекс  в парк “Изгрев”. Това стана ясно след като ценовите предложения на общо четирима кандидати, бяха отворени от началникът на Отдел „Устройствено планиране“ в общината, арх. Димитър Алексиев.

Само една фирма е била отстранена, заради непълна документация. Най-много точки е събрало ценовото предложение за инженериг и строителство на супер-комплекса, представено от „Бургас – спорт”. Офертата им е оценена с 60 точки.

[quote]Предложението с най–ниска цена обаче е на „Щрабаг “ – почти 12,9 млн. лева. В обединението влизат“Щрабаг“ ЕАД  България и „Щрабаг „АГ Австрия с подизпълнител „Аркус “ ООД. „Бургас спорт“ са „дали“ цена от почти 13 млн. лева, но техническото им предложение е оценено като по-добро от това на австрийците.

В обединението влизат „Джи  Пи груп“ ООД със седалище в София и „АБ  Инвест НН“ ЕООД  със седалище във Варна, с подизпълнител  софийската Архитектурна агенция „Братя Кадинови“.[/quote]

Проектът ще „глътне” 13 млн. лева с ДДС. 90 % от парите ще бъде осигурени със заем по линия на Фондът за градско развитие „Джесика“, а останалите – от Община Бургас. Срокът за усвояване на средствата е до средата на 2017 година.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук