11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Бургас става хъб за мегапроект в Казахстан

Бургас ще стане хъб за претоварване на оборудването по голям проект за разработката на нефтен блок в Казахстан, съобщава maritime.bg, позовавайки се на една от фирмите, участници в проекта.

Операцията по превозването на извънгабаритните товари и цялата логистика е поверена на Cosco Shipping Co Ltd, която ще използва четири южнокорейски подизпълнителски компании – DongBang Transport Logistics, Hanjin Transportation, CJ Korea Express и Chung Yang Shipping.

Информацията е потвърдена от Coscol, но компанията отказва допълнителни подробности за дейността, коментирайки само, че става дума за експанзия на нефтено поле в западен Казахстан.

Новината се появява в момент, когато Tengizchevroil съобщи за проект в полето на Тенгиз. Компанията, която е обединение между калифорнийската Chevron, казахстанската KazMunayGas и руската Лукойл, планира да инвестира 36,8 млн.долара.

Поверената задача на Coscol включва превоза на модули, всеки с тегло 1800 тона, от заводи в Южна Корея и Европа до пристанищата за претоварване в Балтийско и Черно море. По договора ще бъдат наети 18 полупотопяеми тежковоза, а Бургас ще се превърне в хъб за модулите.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук