11.5 C
Бургас
понеделник, април 29, 2024

Бургас събира боклука разделно

От днес в Бургас стартира кампания за насърчаване на разделното събиране на отпадъците сред най-малките ученици, по инициатива на Сдружение „Хамалогика“ и  Сдружение „Форум Наука“.

Кампанията ще продължи 5 седмици. Основната цел на проекта е да повиши драстично разделното събиране на отпадъци на територията на град Бургас. В началото инициативата ще бъде насочена към образоване на подрастващите поколения чрез тясно специализирани занимания. Организаторите са разработили програма, включваща презентации за запознаване с целите и ползите от рециклирането и технологиите. Инициативата се изпълнява със съдействието на община Бургас.

От 01.03.2014г. Община Бургас въведе напълно безплатната услуга за изнасяне на строителни и едрогабаритни отпадъци след извършени ремонтни дейности в домовете. Заявка за извозване може да се подаде на 056/852337 и 056/844820. Консорциум „Титан Бургас“ е длъжен да извози отпадъците до 48ч след приемането й. Количеството на отпадъка не трябва да надвишава 3 куб.м. и да бъде поставен в чували или в удобен за товарене вид.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук