11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Красен Кралев: Бургас има шанс, но само, ако завършим „Арена Бургас“

Строителството  на спортната зала „Арена Бургас” върви с добри темпове. Надявам се, че ще успеем да наваксаме с дейностите, които бяха пропуснати през последната година. Това каза пред „Zonaburgas” министърът на младежта и спорта Красен Кралев.  

“Има осигурено финансиране. Изпълнителят работи, така че аз съм оптимист, че залата ще може да бъде завършена в най-кратки срокове. Знаете, че трябва да бъдем изключително внимателни, когато даваме обещания за срокове, но това което видях, ме кара да съм оптимист за завършването на обекта за кратък период от време”, обясни министър Кралев.

Той увери, че се прави всичко възможно да залата да бъде завършена преди 2020 година, за да може страната ни да кандидатства за домакинството на Европейското първенство по лека атлетика през 2021 година.

„Надяваме се, че съоръжението ще е готово преди това. Надяваме се да няма нужда от увеличение на парите за строителството на „Арена Бургас”. Знаете, че държавното Дружество „Академика” е собственик на залата и обекта. Към момента разполагаме с 35 млн . лева за строежа на залата. Преди това бяха вложени около 5 млн . лева, отново държавно финансиране”, припомни Красен Кралев.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук